Mielonka z szynkowara
80 dkg mięsa mielonego
przyprawy ziołowe u mnie pieprz, tymianek, rozmaryn, czosnek
sól
20 dkg pieczarek
1/2 paczki żelatyny
Mięso wymieszać z przyprawami, dodać żelatynę i pokrojone pieczarki. Włożyć do szynkowara i gotować.
Jutro zrobię smalec domowy z kiełbasą. Uwielbiam go. Tak sobie myślę, że mimo diety mogę sobie pozwolić raz w tygodniu zjeść chleb razowy pieczony w domu. Nie umrę od tego. Wszystko zależy od proporcji.
W zeszłym tygodniu przyszedł mi kufer do łazienki. Jest cudny moim zdaniem i zakochałam się w nim od razu. Remont łazienki będzie dopiero w październiku ale już się cieszę.
Od kilku dni walczę z bałaganem w domu. Sprzątam wszędzie gdzie się da- szafki, półki. Zajmie mi to jeszcze sporo czasu, bo długo tego nie robiłam i trochę zbędnych rzeczy się nazbierało. Krzysiek najpierw się wściekał, że ruch w domu, a później dał sobie spokój. Sprzątam jednak po kryjomu gdy nie widzi. Najbardziej się boję szafy, bo pewnie jego pomoc będzie niezbędna. Pewnie też będzie musiał pomóc w spiżarni. Czy się bez wojny zgodzi nie wiem. Różnie może być.
kufer piękny. można się zapytać, gdzie kupiony?
OdpowiedzUsuńKufer przepiękny , z chęcią zabrałabym go do siebie. Naprawdę jest przecudny. Mam szynkowar i wypróbuję Twój przepis , bo łatwy. Żelatynę rozpuszczasz w wodzie ? jak długo gotujesz ? Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńżelatynę mieszam z mięsem bez rozpuszczania....Gotuję 3 godziny
Usuńallegro
OdpowiedzUsuń